Publicerad text 


Utgrävning i Skänninge
Var ute på en promenad i Skänninge och som vanligt var kameran med.
Gick mot platsen där de hade hitta silver skatten på ca 125 mynt tidigare.
Fastnade vid utgrävningen, tyckte att det var väldigt intressant att se vad de gjorde och vilket arbete det ligger bakom. Inom ett kort tag hade de hittat ytterligare tio gravplatser och mer vart det.
Stund tals så tyckte jag det såg ut som en massavrättnings plats, men de förklarade att det ser ut så.
De begravde folk på samma ställen under lång tid och när det var någon ny som hade dött så användes samma grav, och med tiden flöt liksom gravarna ihop. Efter en stunds grävande tyckte jag se ett leende hos tjejen som sysslade med utgrävningen, jo då det stämde de hade stöt på en stenplatå och diskussionerna började gå. Slutsatsen var att det var ett fundament till kyrkans ena pelare.
Hon tyckte att det var lika stort fynd om inte större än silver skatten som hittades några dagar innan.
Så det blir ju ett steg närmare vår historia, hur stor kyrkan var och vilken ritning den låg i. Alla pusselbitar gör ju saker och ting intressantare. Samtidigt så kvar står frågan fans det något här innan kyrkan fans, dem har ju hittat ben rester djupare än vad kyrkan är. Samt det uppmärksamma fyndet av den som troligen var begravd med en skin pung med 125 silvermynt som inte är så vanligt. 
mediafotografen.se

 

Borensbergs marknad.
Nu på lördag är det Husbyfjöls marknad (Borensbergs marknad) Som vanligt är tivoli ägarna först på plats med sina saker. 2 dagar för tidigt men vad gör det då går det att jobba i lugn och ro. Desto säkrare blir sakerna monterade när det inte är stress runt omkring, men tittade man sig omkring så var det även andra som var ute i god tid. Vi får hoppas att vädergudarna är med oss på lördag så det blir en bra dag att bränna massa pengar på onödiga ting.
Med vänlig hälsning

Mediafotografen.se  Foto Egon Kjernell
 
Vadstena:M 1800 Riders årsmöte
på Vättervikens camping.


Ett par bekanta från Karlskoga har införskaffat sig en M 1800 och jag vart lite nyfiken vad det kunde vara för något. Väl framme så var det bara att ta upp kameran. De var stor, svulstig, runda och mycket krom vad mer kan man säga om dem. Jag hade ingen aning vem tillverkaren var till dessa skapelser men till min förskräckelse fick jag se att det var en RIS KOKARE (Intruder Suzuki) Ja man slutar aldrig att förvånas men Suzuki har faktiskt lyckats väldigt bra med skapelsen. Klubben har 181 st registrerade medlemmar, klubben finns i Sverige, Norge, och Danmark. Varför de la årsmötet i lilla Vadstena beror på att det är lika långt för alla medlemmar att åka.
Lite historik om klubben
Under hösten 2007 diskuterade Silverback och Stormbringer om att det vore coolt att starta ett svenskt forum för Suzuki Intruder M1800 ägare, båda hängde på det amerikanska forumet M109Riders.com och såg en del svenskar där.

Under februari 2008 byggde Silverback ett forum, M1800Riders Sweden med intentionen att få ihop ett rejält gäng svenska M1800 ägare för att utbyta idéer och umgås kring det gemensamma intresset – världens läckraste hoj.

Första medlemmarna kom via kontakter på M109Riders.com.

Forumet är helt ideellt utan anmälningsavgifter, eventuella senare avgifter eller donationer kommer oavkortat att gå till forumet, för t.ex. klubbmärken, lagra bilder på forumet på ett enkelt sätt, klubbträffar, egen .com adress mm.

Från 2006-2007 fanns bara M1800R men nu har även andra modeller tillkommit: M1800R2, M1800Z och C1800. C1800 ägare är självklart välkomna även om forumet heter M1800.

Det finns inget krav på att man skall äga en M1800, det räcker med att ha ett brinnande intresse.

Vi hoppas på god organisk tillväxt och att kunna anordna klubbträffar och trevliga gemensamma turer genom vårt vackra land.

Hoppas vi hörs på forumet och ses ute på vägarna, med en stadig hand på rullen och ett vakande öga i backspegeln.

/ Lars aka Silverback
Fler bilder kommer att finnas på http://www.rallybilden.se/Mediafotografen/index.htm
Text:Rallybilden
Publicerad av
Camilla, 2008-08-30 22:29:06

 

 

En dag på Skenninge marken.

Den årliga marknaden går av stapeln den första torsdagen i augusti om inte torsdagen infaller den förste.

Trodde att det skulle komma mycket folk för det var ju inget väder att ligga på stranden och gassa. Men det var inte så farligt det gick att gå obehindrat, kanske var det de tunga molnen som gjorde sitt. De kanske var rädda för ösregn men så länge jag var ute, så kom det inte en droppe uppifrån. Marknaden firade 1000 årsjubileum 1997 och det har gått upp och ner med knallarna, ena året kan det vara mer och nästa mindre, men i snitt så brukar det komma ca 150,000 till 200,000 besökare och antal knallar brukar nå upp till ca 1000 st.

Det var dok stor variation på saker men man kunde inte hitta något som man kunde kalla årets grej. Men det fans nog något för alla att spendera sina pengar och mycket pengar var det nog i omlopp. Om man tittade bortåt minuten så var det en lång slinga av folk som stod otåligt och väntade på sin tur att få ta ut pengar. Det finns allt på marknaden men mycket är återkommande så det gör inget om man skulle missa något chansen kommer igen ett par hundra meter bort. Det är värre med karusellerna det finns bara en av varje tycker att det har minska med åren eller så är det bara en inbillning.

Vid gamla skolan så hade de riggat upp ett tält där lokala band kunde spela och på stats- hotellet kunde man avnjuta en kal öl och lyssna till live musik. Om jag mins när jag var liten så var huvud dagen en torsdag för marknaden och fredagen gick man ner till torget där det fans knallar kvar. Fredagen var prutarens dag, allt gick att pruta på. Men nu verkar det som att huvud dagen är en onsdag och torsdagen har blivit den gamla fredagen för det är många som packar ihop redan på torsdag eftermiddag för att hinna till nästa ställe. På fredagen står kommunen i högsta hug med städ folket och ett par timmar senare så kan man inte tro att det har varit en av Sveriges största marknader i Skänninge.

Med vänlig hälsning

Rallybilden.se (fler bilder finns att se)       

 

Avslutningen på FolkraceFestivalen i Motala.

Vart en rafflande fajt i de olika klasserna. När jag lämnade Skänninge så vart jag överrumplad av ett skyfall som hette duga. De vart många funderingar om man skulle vända och strunta i allt. Men när man tittade mot horisonten så såg man en ljusning, så jag bestämde mig för att fortsätta. Väll framme så syntes det att det skulle bli en dammfri dag i alla fall och för min del en positiv foto dag. Med blöt asfalt så skulle det bli många bredställ. När dagens heat drog i gång så var det precis som jag hade väntat mig ful fart från början, här var det inga som ville spara på krutet. Men vi hörde att det var regn på väg, mycket riktigt så fick vi vår beskärda del av regnovädret. Vet inte hur mycket det kom men mycket kom det vet inte om det var folkrace, gyttjebad, tes av mönsterdjup för vatten planing eller om det var någon tävling i vem blir skitigast. För blöt vart det och leran bara rann, det var som en brun välling på vägen.

Tävlingsledning hade så gott som beslutat att tävlingen skulle kortas ner för det ihållande regnet. Men efter ett förarsammanträde så beslutades det att tävlingen skulle fortsätta som planerna var från början, med lite hjälp från åvan så vart det uppehåll förutom lite små dugg då och då. Anders Avelin och Camilla Wernersson heter vinnarna i årets upplaga av FolkraceFestivalen. Fler bilder finns. Ca750st.

Med vänlig hälsning

Rallybilden.se       

 

Folkracefestivalen lördag
Allt avlöpte smidigt denna dag. Det drog ut lite på tiden för i nästan varje heat var det något som traktor förarna var tvungna att släpa av banan. Men med den erfarenheten de sitter inne med att köra traktor grävare så vart det inga större avbrott. Lite rullningar blev det denna dag med, och mycket puffar och stötar på varandra. Men inte direkt några sura miner för det, visst en och annan näve åkte väl upp då och då. Men något mer blev det inte vad jag kunde se. Regnet kunde inte hålla sig borta i dag heller, det kom en skur på förmiddagen men resten av dagen var vi befriade från blötan. Det tampades stundtals väldigt hårt medan andra låg och tjuvpassade på andras misstag. Så det innehåller en stor blandning av taktig med både spända och lugna nerver. Björnligan fick jobba flitigt i dag, det pustades, stånkades och svetten rann stundtals kraftigt, men vad vore Folkracefestivalen om vi inte hade dessa flitiga killar och tjejer som ställer upp helt gratis. Tänk er 5 hela dagar att slita och släpa och bli leriga upp till öronen eller kliande damm långt in på bara kroppen, för lite mat och dryck. Det kallar jag för att ställa upp för klubben och se till att motorsporten kan leva vidare. Utan Björnligan ingen Folkracefestival, så enkelt är det och det gäller även alla flaggvakter som står runt banan och visar att här är det fri lejd eller här är det hinder på banan så förarna kan förhindra att det blir olyckor på banan. Söndagen kommer nog att bjuda på många sköna heat, för då är det de bästa som drabbas samman. Jag kommer att se fram emot en spännande dag på Dunteberget i Motala. Dagens skörd blev 617 bilder som finns att titta på, så välkommen in till www.rallybilden.se

Med vänlig hälsning Egon Kjernell 

 

Folkracefestivalen dag 3
var full av action men oturligt nog så öppnade sig himlen och ner kom regnet. Men när man tittade upp på Dunteberget så var det inget avkall på publiken.

Det enda man kunde se & höra var glada rop och en kaskad av olikfärgade paraplyer som täckte bergssluttningen, här vilade det inga ledsamheter.

Det var mera action och tempo i dag, än det var i torsdags. Men alla vill ju nå toppen så här var det bara att stå på allt vad bilarna tålde. En olycka inträffade halvvägs inpå dagens tävlingsomgång. Det tog lång tid att få upp förardörren för att det var något som hade gått i baklås vid kollisionen. Men efter intensivt arbete av Björnligan (bilvältare som finns över hela banan) fick de upp dörren. Föraren klev ur för egen maskin, men hade ont, så för att vara på säkra sidan fördes han till lasarettet för undersökning och röntgen. Det kunde meddelas senare att föraren var utan fara och mådde bra efter kollisionen. Så nu kan det bara bli bättre och bättre, mer action och ytterligare lite högre tempo. Nu faller förarna bort en efter en och bara de bästa blir kvar, så det blir allt hårdare fajter runt banan, men ändå förhoppnings vis

schyst körning med mycket underhållning av de dagar som är kvar av Motala folkrace festival.

Är du intresserad så kan du titta in på www.rallybilden.se och titta på 557 bilder från i dag. Foto Egon Kjernell

Med vänlig hälsning rallybilden.se                  

 

 

Folkracefestivalen
gick in på sin andra dag av 5 långa festival dagar.

Allt verkar ha gått enligt planerna. Genom gångar med förare och personal flöt på.

Så första heat kunde släpas iväg kl.14.00 som det var beräknat. Om det skulle ha varit något strul med något så var det inget jag märkte som fotograf och för det andra så skulle inte det störa mig. Men det finns visa reportrar som riktigt letar fel, fick jag höra men då tycker jag dem skälva ska försöka att arrangera något så stort som sträcker sig över 5 dagar utan att göra den minsta miss någon stans. Var rädd om motorsporten som finns kvar istället och stöd grabbarna och tjejerna som ställer upp så att inte motorsporten dör ut. Till baka till folkracefestivalen . Mycket folk hade kommit denna dag troligen mer än vad det var i onsdags.

Det fans alla de slag från vårt avlånga land, ett gäng glada Danskar hade hittat hit med, det viftades glatt med röd vita flagor på kullen. Alla var glada och spända inför dagens hit, allt kan hända när det gäller folkrace fart, fläkt, rullningar och dam då är det folkrace på Dunteberget i Motala. Så passa på och ta en sväng förbi Motala det är ju 3 hela festivaldagar kvar med fart och fläkt första hit går kl.14,00. Är ni nyfikna så har jag lagt ut 464 bilder på min hemsida så ni kan kolla på WWW.rallybilden.se

Med vänlig hälsning rallybilden.se foto Egon Kjernell       

Vist kan vi alla bättra oss men allt tar sin tid.

Att gnälla om utsläpp från bilar som sker under 5 dagar är väll att vara lite känslig.

Det måste väll finnas andra som är betydligt värre på utsläpp. Typ lastbilar, flyg, industrier, och hur många minuter står en taxi bil på tomgång på ett år?  

 

Midnattssolsrallyt SS 12
Kvarn startade kl.7.33 på söndags morgonen. Lite grå mulet var det men ändå kändes det att sommaren är på gång tillbaka, lite senare började solen att titta fram så ss12 vart en härlig sträcka att titta på. De första ekipagen var det ingen hastighet på, de fick inte överskrida en snitt hastighet på 50km i timmen under sträckans gång. Om de gjorde det så vart det straff minuter. Efter en ca 20 minuters paus så kom de lite vassare bilarna, då vart det stundtals mera likt ett ordinarie skogs rally. Så det fans en och anan tungfotad förare i dag med. Allt flöt lugnt och fint under dagen, det totala bortfallet på ss12 var 3 bilar vad jag kunde höra av personalen på plats vid avslutad sträcka.
657 bilder finns under rallybilden.se (Gå in under Bild Meny och sedan till Nostalgi)
Med vänlig hälsning

Rallybilden.se
Foto Egon Kjernell
 

Norska Gatebil
Gick in på sin andra dag i dag på Mantorp Park. Det var inte mycket till publik klockan 10 på förmiddagen men så for lukten av bränt gummi hade lagt sig som en slöja över Mantorp park så kom folket och det var inte lite folk som kom de var överallt.

Lite oroväckande moln på morgonen men sedan kom solen fram och värmde. Mycket bil åka vart det. De som var nöjdast en sådan här dag, det var nog däck firmorna för här gick det åt däck i stora mängder. Publiken L-jublade så fort det vart däck burout.

450 bilder från Norska gatebil finns att beskåda på rallybilden.se 
   

Midnattssolsrallyt
anlände till Motala ca kl.16,45 på eftermiddagen efter en avklarad sträcka i långskogen mellan Skänninge och Motala, inga större misärer hände på den sträckan.
Inne vid hamn området i Motala fylldes det på rätt så fort med bilar och publik så väntade på att få en skymt av stjärnorna
Björn Waldegård, Eva Röse, Mikael Persbrandt och Miriam Walfridsson. Allt gick som på räls de kom och publiken fotade febrilt.
373 bilder från hamnen i Motala finns att beskåda på rallybilden.se
 

Stångebroslaget 2008
Den första klassikern och 15.e årgången.
Mycket anmälda var det i år ca 1900 st. Varmt torrt och damigt, så kan man summera fredagens starter på
Prästtomta skjutfält. Mycket vätska gick det åt denna dag. Tyckte besökarna gick omkring i dvala och det gjorde jag nog med stundtals. Stundtals så brast man nästan ut i förtvivlan när man inte kunde se enduro förarna inne i skogen, läpparna kändes som klister, och ett halvt kg grus i munnen. Ibland funderar man varför man vill utsätta sig för något sådant. Kanske man vill visa att man kan klara av det eller är det ett personligt test för att se hur mycket man kan utsätta kroppen för. Eller är det så enkelt att det är så himla roligt att ge sig ut i skogen och bara ge järnet och träffa ny vänner från när och fjärran. Mm nöjda verkar de flesta vara och jag har väll tappat några skruvar med, för här blir det ingen vila, det är bara att bita ihop, och ut och fota i spåret i morgon igen.
START 2 KLASS 12.13.14 Veteran. Mil - START 3 KLASS 20.21 U1. T1 - START 4 KLASS 22.23.24 U2. T2. U3 -  START 5 KLASS 9.10 M 40-49 År. M 50-65 År
1655 Bilder vart det totalt från alla starter i dag.
Mycket nöje önskar rallybilden.se (Egon Kjernell)           

 

 Stångebroslaget 2008 lördag

START 2 KLASS 12.13.14 Veteran. Mil

START 3 KLASS 20.21 U1. T1

 START 4 KLASS 22.23.24 U2. T2. U3

START 5 KLASS 9.10 M 40-49 år. M 50-65 år

START 6 Klass 8 M  30 - 39 År

START 7 Klass 7.11 M 16-29 År - Dam 16 - 65 År

På vägen upp till Prästtomta skjutfält så syntes det, och kändes i luften att det var omslag i vädret, när man var väll uppe så var det att ta på sig tjocktröjan och en kopp kaffe som gällde.

Det var full aktivitet bland funktionärerna, avspärrnings band kollades, banan vattnades, frukost lagades för fult för de som inte ville göra sin egen frukost allt ska kollas innan första start kommer att gå. Det hade inte kommit så mycket åskådare än men det var likadant på fredagen, framemot starten så började det koma publik. Alla samlas vid första start kurvan och kurva tre det är på dessa ställen det kan hända saker. När alla hade passerat så försvann alla till sina utsökta platser där de skulle stå och heja på sina vänner eller respektive. Nu började äntligen värmen att komma tillbaka men det kändes som att det skulle börja regna men jag hade tur det kom inget. Men det var nog flera åkare som hade betalat en slant för att det skulle ha regnat så att dammet hade lagt sig. Pratade med en förare från Linköping via telefon han sa att det här var det värst han hade varit med om, stundtals var det som att kör igenom en väldigt kraftig dimma. Man såg inget och kunde inte gå för fult för man viste inte vad som fans längre fram på stigarna. Man spände sig så hela kroppen var som en fiolsträng. Jag hade dam lukten i näsan samt knaster av sten mellan tänderna långt in på småtimmarna. Så länge dammet håller sig utanför går det an men när man hittar ungarnas sand låda i kalsongerna då kan man påstå att det dammar ha ha ha ha ha. Ja det vart nog ett tufft Stångebroslaget 2008 men nu när jag ska hem så ser jag att det mulnar på rejält, det har lovats regn till på söndag så eliten kanske får bättre förutsättningar. Jag kommer ej att befinna mig på Stångebroslaget för ha så ont i axlarna efter totalt 2960 bilder under fredag och lördag. Dagens skörd vart
START 6 Klass 8 M 30 - 39 År 08-07-05 636 Bilder                 

START 7 Klass 7.11 M 16-29 År - Dam 16 - 65 År 08-07-05 669 Bilder
Med vänlig hälsning

Egon Kjernell

Rallybilden.se
 

En sommar kväll på Vadstena Nostalgi afton.

Värmen vart borta ingen sol men ändå en härlig kväll. Kom förvånads värt många än då denna kväll, det åts korv och dracks kaffe. Eller så kunde man ta en paus, och koppla av till bandet som spelade gamla låtar. Fick med mig farsan för första gången, det var som att släppa ut korna på grönbete snacka om att han fick en nostalgi tripp tillbaka i tiden. Titta där en sådan har jag haft och en sådan hade min granne och en sådan skulle jag vilja ha och så vidare. Så troligen var det inte sista gången han följde med. Fick ihop 84 bilder denna gång. Så besök gärna sidan och dröm tillbaka i tiden ett tag eller varför inte besöka Vadstena Nostalgiafton nere vid hamnen varje onsdag kväll under sommaren.
Med vänlig hälsning

Rallybilden.se 
   

43:e Vätternrundan har gått av stapeln
regnet hängde i luften men ville inte komma ner.
Vi gick omkring bland karuseller och knallar för att fördriva tiden till första start. Första starten skedde kl.19`00 för de äldre och kl.20`00 för de lite yngre.
Hemvärnets cykelorkester spelade, sedan kom de första cyklisterna som skulle ut på sin
30 mil långa runda, som delvis skulle ske i mörker. Strax utanför Motala kunde inte regnet hålla i mot längre, det regnade mycket under en kort tid så många sökte skydd för att få på sig regnkläder. Mellan Vadstena och Omberg började regnet att avta, framme i Hästholmen hade regnet slutat. Det gick lugnt och fint hela vägen ner till Gränna förutom några otäcka omkörningar som man kunde se. Mycket har man fått se under de åren man var aktiv Följebil för Vättern och TjejVättern under 18 år. Men 227 bilder han jag ta mellan Motala, Vadstena, Hästholmen och Gränna innan klockan började närma sig 24`00 och ögonen började kännas tunga. Gå till www.rallybilden.se sedan klickar ni på privata nyhets bilder för att komma till bilderna.
Med vänlig hälsning

Rallybilden.se   
 

Halvvättern
cyklades i dag i stekande värme och med en svag bris som mer kändes som en varmfläkt. Årets lopp verkar ha gått smärtfritt, så länge jag fan mig på plats så var det runt 1700 som hade kommit till Skänninge, ca 40 brutna och 7 olyckor hade inträffat under loppets gång. Så det var inte så mycket, om man tänker på att det var 30 grader i skuggan när jag var ute. Så var bryt talet väldigt lite. Cykel mekarna i skänninge verkade inte ha så mycket att göra heller, det tyder på att vägens beskaffenhet har varit bra i år. 203 bilder finns att titta på under http://www.rallybilden.se gå till Privata Bilder - Nyhets bilder.
Publicerad av
Uffe, 2008-06-08 15:32:09

 

Skänninge Cruising
gick av stapeln i dag, en försmak av nationaldagsfirandet som är i morgon. En härlig sommarkväll var det. Inte ett moln kunde ögat skåda, och mycket bilar anlände runt 19.00 tiden. Folket hade redan kommit tidigare för att inta sina platser samt ta en pratstund med sina nära och kära. Skulle tro att bilarna vart varma att gå så sakta. Många ställde bilarna ett tag för att titta på cruisingen, medans andra drack det ena och det andra för att släcka törsten. Så hjärtligt välkomna till Metropolen Skänninge i morgon om ni vill uppleva en Nationaldag i motorns tecken, Mycket motor lär det bli, det kan jag lova.
Text:Rallybilden
Publicerad av
Camilla, 2008-06-05 23:50:27
2007

Foto: Egon Kjernell Hemsida:
Rallybilden.se
Skenaån i Skänninge har fått sin beskärda del av regnet. Man kan säga att det är en ordentlig ursköljning av ån. Den nya bron i gamla Skänninge höjdes säkert med 30 cm. Men det hjälper ju inte när de bygger fel. Bron skulle ha flyttats fem meter nerströms, så att inte skräp och is på vårarna fastnar i bron. Vid denna tidpunkt när jag tog kortet så är det väldigt nära att vattnet rinner över istället för under bron.
Av ren nyfikenhet så tog jag bilen & åkte en tur för att se om det var något regnet hade ställt till med. Jag han inte så långt, kom till Bjälbo där Familjen Sjögren bor. Det är väl bara att hoppas för deras bästa att det inte blir för mycket skador på husen. En sak är i alla fall säkert det tar nog ett tag innan man kan beträda gräsmattan utan att bli blöt om fötterna. Vad jag har kommit fram till så har det kommit ca 70mm sedan i går morse.
Text: Egon Kjernell

Foto: Kjernell Hemsida:
rallybilden.se
Det gick lugnt tillväga vid Valborgsfirandet i Skänninge. Mycket tack vare vakter och poliser som fanns på plats hela tiden. Mycket människor ut för att se på fyrverkeriet och de 611 motorcyklarna.
 
Nu gäller det att hjälpas åt. Jag pratade med en herre, han hade 3 traktorer som var ute och grävde fördämningar för att förhindra vattnet att ta fel väg. Tyckte väl för sig att det såg lite otäckt ut att sitta i en grävmaskin med vatten på bägge sidor samt lervälling under sig och vara ensam. Men det är ju tur att vi har mobiltelefon om det händer något. Text: Egon Kjernell
Publicerad av
Uffe, 2007-07-09 16:32:28
 
Foto: Egon Kjernell Hemsida: Rallybilden.se
Skenaån i Skänninge har fått sin beskärda del av regnet. Man kan säga att det är en ordentlig ursköljning av ån. Den nya bron i gamla Skänninge höjdes säkert med 30 cm. Men det hjälper ju inte när de bygger fel. Bron skulle ha flyttats fem meter nerströms, så att inte skräp och is på vårarna fastnar i bron. Vid denna tidpunkt när jag tog kortet så är det väldigt nära att vattnet rinner över istället för under bron.
Av ren nyfikenhet så tog jag bilen & åkte en tur för att se om det var något regnet hade ställt till med. Jag han inte så långt, kom till Bjälbo där Familjen Sjögren bor. Det är väl bara att hoppas för deras bästa att det inte blir för mycket skador på husen. En sak är i alla fall säkert det tar nog ett tag innan man kan beträda gräsmattan utan att bli blöt om fötterna. Vad jag har kommit fram till så har det kommit ca 70mm sedan i går morse.
Text: Egon Kjernell